The Titan

Met de als maar groeiende invloed van Netflix produceren zij ook steeds meer films voor hun eigen dienst. The Titan is sinds begin april op de streamingsdienst te zien.

Verhaal

In 2048 is de Aarde overbevolkt en langzamerhand onbewoonbaar geworden. Met goedkeuring van de NAVO en NASA is professor Collingwood (Tom Wilkinson, o.a. Denial begonnen met een programma om de menselijke genetica aan te passen zodat de mens op de maan Titaan kan overleven. De oorlogsveteraan Rick Janssen (Sam Worthington, o.a. Avatar) wordt uitverkoren om als een van de eerste pioniers aan het project deel te nemen waarin zijn DNA wordt gemodificeerd.

Het project vergt veel van de patiënten en de modificatie zorgt voor de nodige problemen. Abigail (Taylor Schinning, o.a. Orange is the New Black), de vrouw van Rick, krijgt echter langzamerhand in de gaten dat het project niet helemaal pluis is. Toch wordt er besloten met het project door te gaan, met alle gevaren die daarbij komen.

Oordeel

Het concept van de film is zeer interessant en daardoor weet The Titan je gaandeweg toch te boeien en mee te slepen. Daarmee is al het positieve van de film misschien ook wel benoemd. Sam Worthington is zich langzamerhand aan het presenteren als een van de meest overschatte acteurs van Hollywood, vanwege de emotieloze manier waarmee hij zijn personage weet neer te zetten. Wellicht zijn de plat geschreven karakters in de film daar ook wel medeschuldig aan, maar Worthington komt nooit helemaal uit de verf in de film. De sfeer in The Titan wordt met de muziek en de locaties wel goed getroffen. Toch is de film over de gehele breedte wel magertjes. Meer dan een science fiction versie van het Monster van Frankenstein wordt de film niet, ondanks dat er meer uit het hele concept gehaald had kunnen worden.

Eindoordeel: 5

Plaats een reactie

− 3 = 5