Silence

Al bijna dertig jaar wilde Martin Scorcese deze film maken en eindelijk draait de film Silence in de bioscopen.

Verhaal
Na jaren van zendingswerk in Japan beginnen de Japanners toch de christelijke bevolking en priesters in hun land te vervolgen en onder hen bevindt zich ook pater Ferreira (Liam Neeson, o.a. Taken). In Macau (China) horen twee jonge priesters Rodrigues (Andrew Garfield, o.a. The Amazing Spiderman) en Garupe (Adam Driver, o.a. Star Wars VII: The Force Awakens) over het lot van Ferreira en hun geloofsgenoten in Japan. Zij nemen dan de keus om naar Japan te reizen om Ferreira te bevrijden uit Japan.

Onder begeleiding van hun gids Kichijiro (Yosuke Kubozuka) weten de twee priesters Japan te bereiken en komen ze in aanraking met de laatste christelijke gemeenschappen die nog in het land leven. De twee zijn geroerd door d evotie van de Japanners en beginnen hen te helpen. Het gevaar ligt echter op de loer want de inquisiteur Inoue (Issey Ogata) is nog steeds op jacht naar christenen om te vervolgen en de priesters zijn dan zelf ook niet zeker van hun eigen leven.

Oordeel
Met 160 minuten is Silence voor moderne begrippen een lange film en ook het onderwerp van de film maakt het soms een lange film. De theologische gesprekken die in de film gevoerd worden zullen niet voor de gemiddelde bioscoopbezoeker weggelegd zijn en ook de ingebouwde stiltes zorgen ervoor dat het verhaal niet erg goed vordert. Toch neemt het verhaal aan het einde een mooie wending, maar ook het einde is wellicht te lang. Er is veel aandacht voor het Japanse landschap en het Japanse leven in de zeventiende eeuw en wat dat betreft biedt de film het oog veel. Ook de acteerprestatie Andrew Garfield verdient het om genoemd te worden. Hij wist als hoofdrolspeler in zijn rol goed te overtuigen en de film te dragen.

Eindoordeel: 7,5

Plaats een reactie

21 − 17 =