Kingsman: The Golden Circle

Het eerste deel van deze filmreeks, Kingsman: The Secret Service, groeide binnen no time uit tot een ware cultfilm. Het is dan ook de vraag of het tweede deel in deze reeks de geschapen verwachtingen waar kan maken.

Verhaal

Als geheimagent Eggsy (Taron Edgerton) ’s avonds op het punt staat om naar huis te gaan wordt hij voor de deur bij Kingsman wordt aangevallen door Charlie (Edward Holcroft). Na een wild gevecht weet Eggsy aan zijn belager te ontkomen en thuis te komen bij zijn vriendin. Kingsman heeft geen idee wie er achter de aanval op hem zat, maar ze vermoedden wel enige connecties met de drugswereld. Hun nog onbekende tegenstander weet vervolgens hun systeem te hacken en bijna de gehele organisatie te vernietigen. Alleen Eggsy en Merlin (Mark Strong, o.a. Kick-Ass) weten het te overleven.

Het doemprotocol van Kingsman leidt de twee naar Kentucky waar ze terechtkomen bij een zusterorganisatie van Kingsman: Statesman. Met hun hulp komen ze er achter dat de organisatie The Golden Circle verantwoordelijk is voor de aanslag op Kingsman. Deze organisatie wordt geleid door de charmante slechterik Poppy Adams (Julianne Moore, o.a. The Big Lebowski). Met behulp van de Amerikaanse geheimagent Whiskey (Pedro Pascal, Game of Thrones) proberen Eggsy en Merlin The Golden Circle tegen te houden.

Oordeel

Zoals al eerder gezegd waren de verwachtingen redelijk hoog voor deze film en het is dan ook vaak zo dat films die verwachtingen niet waar weten te maken. Ook bij Kingsman: The Golden Circle is dit het geval. Het verhaal rammelt aan de nodige kanten, kent teveel nieuwe personages en sommige scenes hebben totaal geen toegevoegde waarde. Opnieuw schiet regisseur Matthew Vaughn zich in de voeten bij een sequel, zoals hij dat al eerder deed bij Kick-Ass. De film was bij vlagen grappig, maar ook ongemakkelijk. Het verhaal mist diepgang en kent verschillende verschillende plotholes. Het heerlijke Britse idee van de eerste film ontbreekt hier en wordt volledig overvleugeld door het Amerikaanse element. Zo was de casting van Channing Tatum ook onnodig.

Valt er dan niks positief te melden? Persoonlijk was ik erg onder de indruk van de soundtrack van de film die deze op de juiste momenten van de goede schwung voorzag. Ook waren de scenes tussen Edgerton en Colin Firth zeer sterk geacteerd. Je komt al heel snel in het verhaal door de actie in het begin van de film en deze is dan ook goed gechoreografeerd; hoewel het af en toe toch wat over de top overkomt. Hopelijk weet het toekomstige derde deel het niveau van de eerste op te pakken.

Eindoordeel: 6,5

Plaats een reactie

40 − 32 =