Deadpool 2

Het was lang wachten voor de fans op Deadpool 2, maar eindelijk heeft Ryan Reynolds weer het pak van de goedgemutste atypische superheld weer aangetrokken.

Verhaal

Na de gebeurtenissen uit de eerste Deadpoolfilm is Wade Wilson (Ryan Reynolds) als crimefighter internationaal gegaan. Toch laat hij steken vallen. Op de avond van zijn verjaardag slaagde hij er niet in om een van zijn tegenstanders uit te schakelen. Deze valt hem daarop thuis aan en hierbij wordt Vanessa (Morena Baccarin, o.a. Homeland) gedood. In reactie hierop blaast Wilson zich op, maar zijn lichaam wordt gered door Colossus.

Via Colossus komt Wilson bij de X-Men terecht, maar nadat hij bij een reddingsmissie een paar mensen dood wordt hij samen met de jonge mutant Russell Collins (Julian Dennison) naar een zwaar bewaakte mutantengevangenis gestuurd. De tijdreiziger Cable (Josh Brolin, o.a. Hail, Caesar!) reist diezelfde tijd naar 2018 toe om Russell te doden, maar hierbij vind hij Deadpool in zijn pad. Russell beseft dat hij zijn nieuwe tegenstander niet in zijn eentje aankan en besluit een team samen te stellen: X-Force.

Oordeel

Deadpool 2 pakt naadloos de lijn op waar het met zijn voorganger mee begonnen was. De film is een aaneenschakeling van actie en drama dat overgoten is met een cynisch sausje qua humor. Ondanks dit beproefde recept, werkt het. Ongelukkig was echter de casting van Josh Brolin door Marvel. Zo kort na Avengers: Infinity War is deze casting wat ongelukkig te noemen. Het verhaal heeft genoeg diepgang en backstory om een aantal geloofwaardige karakters neer te zetten. De actiescènes zijn soms licht over de top, maar dat is ook wel het handelsmerk van de film. Voor de liefhebbers van het superheldengenre is het smullen geblazen, maar Deadpool weet geen moment te vervelen en is het waard om een avond aan te spenderen.

Eindoordeel: 8,5

Plaats een reactie

− 4 = 4