Black Panther

Marvel blijft bezig, zo’n beetje om de maand komt er wel een nieuwe film uit en Black Panther is de nieuwste in de reeks van hun superheldenuniversum.

Verhaal

Kort na de gebeurtenissen uit Captain America: Cival War keert kroonprins T’Challa (Chadwick Boseman, o.a. Gods of Egypt) terug naar zijn koninkrijk Wakanda voor zijn kroning. Wakanda is een Afrikaans koninkrijk dat enorme rijkdom kent door het delven van het metaal Vibranium en om haar rijkdom te beschermen heeft het zich compleet afgesloten van de wereld. De Amerikaanse gangster Ulysses Klaue (Andy Serkis) is echter vastberaden om de rijkdom van Wakanda aan de wereld te geven.

Het nog jonge koningschap van T’Challa komt echter voor de nodige uitdagingen te staan, want de jonge koning is vastbesloten om Klaue te laten boeten voor diens misdaden en hij reist daarvoor af naar het Koreaanse Busan. Klaue wordt in zijn strijd bijgestaan door de Wakandiër Erik Stevens (Michael B. Stephens, o.a. Creed); die echter ook zijn eigen agenda heeft.

Oordeel

De wereld van Wakanda is een mooie mix tussen het klassieke traditionalistische Afrika en de westerse rijkdom. Er is veel gedaan om Wakanda vorm te geven en weet de film een mooie sfeer te treffen, maar daar alleen red je het niet mee. Black Panther ontpopt zich gaandeweg als klassiek koningsdrama met een flink Marvelsausje en dat is jammer., want er had meer in kunnen zitten. Het plot kent dan ook de nodige hiaten en is grotendeels voorspelbaar. Ook de wisselingen tussen het Engels en de taal van Wakanda gebeuren op rare momenten zonder dat er enige lijn in te zien is. De actiescènes zijn goed georkestreerd en het uitblijven van andere Marvelsuperhelden was voor de verandering eens fijn. Er was meer mogelijk geweest met Black Panther en dat is teleurstellend, want het concept biedt genoeg voor wel een goed verhaal.

Eindoordeel: 6,5

Plaats een reactie

+ 1 = 9