Avengers: Infinity War

Al jaren werkte productiemaatschappij Marvel toe naar deze film. Het is dan ook de grote vraag of Avengers: Infinity War de verwachtingen weet waar te maken.

Verhaal

Na de gebeurtenissen uit Thor: Ragnarok wordt het ruimteschip van Thor (Chris Hemsworth) aangevallen door de galactische superschurk Thanos (Josh Brolin,  o.a. Hail Caesar). Deze weet Loki te doden en de Tesseract in handen te krijgen die een Infinity Stone bevat. Om de andere stenen te bemachtigen stuurt hij zijn luitenants naar Aarde om de Infinity Stones van de Avengers in handen te krijgen. Bruce Banner/The Hulk (Mark Ruffalo) weet nog net op tijd een paar van zijn oude maten voor het gevaar te waarschuwen.

De Avengers zijn echter niet op hun sterkst doordat het team ontbonden is, waardoor ze niet gezamenlijk op kunnen nemen tegen Thanos. Ze weten echter andere hulp te vinden voor hun strijd en gaan ze op verschillende plekken het gevecht aan met Thanos.

Oordeel

Er gebeurt veel in de film en misschien is het wel iets te veel. Regisseurs Anthony en Joe Russo slagen erin om je meteen het verhaal in te zuigen, maar de spanning weten ze nooit 100% vast te houden. De gewoonlijke dosis humor is een grote spelbreker in het behouden van de spanning. De meerdere verhaallijnen helpen wel gedeeltelijk bij het vasthouden van de spanning, maar soms worden bepaalde dingen te lang opgerekt. Het onverwachte einde maakte wel veel goed.

Aan de CGI-effecten is enorm veel geld aan uitgegeven en dat is te merken. De vele locaties in de film zijn met grote zorg ontworpen en gemaakt en doen echt aan. Door de overvolle film krijgen sommige vertrouwde hoofdpersonen niet de screentime die ze eigenlijk zouden verdienen. Avengers: Infinity War is een passend sluitstuk op de Marvelfilms van de afgelopen jaren, maar barst soms een beetje uit zijn voegen.

Eindoordeel: 7,5

Plaats een reactie

6 + 1 =