Assassin’s Creed

Over het algemeen zijn films van games geen al te gelukkige combinatie. Assassin’s Creed is de nieuwste filmadaptatie van een game en de vraag is of dat dit wel een gelukt.

Verhaal
Op jonge leeftijd ziet Callum Lynch de gewelddadige dood van zijn moeder. Eenmaal volwassen (Michael Fassbender, o.a. Inglourious Basterds) bevindt hij zich in een dodencel en krijgt hij de dodelijke injectie. Hij komt echter bij in een geheim onderzoeksinstituut van Abstergo. Hem wordt verteld door Sophia Rikkin (Marion Cotillard, o.a. Midnight in Paris) dat hij een rechtstreekse afstammeling is van een assassin uit het Spanje van de zestiende eeuw.

Callum wordt daarop in een machine gedwongen waardoor hij de herinneringen kan ervaren van zijn verre voorouder Aguilar. We zien Aguilar (ook gespeeld door Fassbender) met zijn kameraden tekeer gaan in Spanje om te voorkomen dat de Appel van het Paradijs in de handen valt van hij vijanden de Tempeliers. Callum is bereid om Abstergo te helpen om de locatie te achterhalen van de appel, maar toch wordt hij aan het twijfelt hij aan zijn loyaliteit aan Abstergo.

Oordeel
Ondanks dat je wellicht niet bekend bent met de games wordt het concept in de film redelijk goed uitgelegd. In principe zijn er in de film twee verhaallijnen, namelijk die van Callum Lynch en die van Aguilar. Die eerste is vrij dominant aanwezig en gaat qua diepte erg ten koste van de andere verhaallijn en ook zijn vele bijrollen onvoldoende uitgewerkt. Fassbender weet op overtuigende wijze zijn rol neer te zetten, maar in het zwartwit-wereldbeeld dan in de film wordt gecreëerd is dat ook niet al te moeilijk.

Een andere positieve noot die ik moet melden is dat de filmmakers ervoor gekozen hebben om de acteurs in de middeleeuwse verhaallijn ook echt Spaans hebben laten praten. Er zijn wat elementen in cameravoering die afkomstig zijn van de game die weinig toevoegen aan het beeld. Sommige elementen uit de game zijn goed gekozen, maar het in beeld brengen van een rondvliegende adelaar was van weinig toegevoegde waarde. De film zal wel in de smaak vallen bij de liefhebbers van de game, maar voor de andere filmliefhebbers is het geen blijvertje.

Eindoordeel: 6

Plaats een reactie

7 + 1 =