The Second Best Exotic Marigold Hotel

In 2012 kwam de film The Best Exotic Marigold Hotel uit en werd een groot succes. De regisseur en schrijver van de John Madden (o.a. Shakespeare in Love) vond dat genoeg reden voor een opvolger.

Verhaal
Met een vol hotel besluit de jonge directeur Sonny (Dev Patel, Slumdog Millionaire) om te gaan uitbreiden. Om dit te financieren besluit hij dat hij een partnership wilt aangaan met een groter bedrijf om als franchise te kunnen functioneren. Samen met Mrs. Donnelly (Maggie Smith, Harry Potter) reizen ze af naar Amerika. Het bedrijf wilt de uitdaging wel aangaan, maar stuurt voor de zekerheid een mystery guest.

Ondertussen zijn ook alle voorbereidingen bezig voor het huwelijk van Sonny met zijn Sunaina (Tena Desae). De bewoners van het hotel hebben het ook erg druk met hun persoonlijke leven en de problemen die daarbij zijn ontstaan. De onderlinge verhoudingen worden ook nog eens op scherp gezet door de komst van de twee nieuwe gasten Guy Chambers (Richard Gere, o.a. Chicago) en Lavinia Beach (Tamsin Greig). Ook het huwelijk van Sonny en Sunaina komt onder druk te staan door alle recente ontwikkelingen.

Oordeel
Deze opvolger van de eerste film haalt het qua humor niet bij haar voorganger. De humor moet vooral komen van de spitsvondigheid van Maggie Smith en het klunzige gedoe van Bill Nighy en Sunny. Het verhaal van de film is magertjes, maar er zit toch een hele goede serieuze ondertoon in met een mooie boodschap. Het ontbreken van een goed verhaal wordt ruimschoots goed gemaakt door het uitstekende acteerwerk van de cast. De locatie van de film zorgt voor vele mooie shots waardoor de sfeer in de film goed wordt getroffen. Het is allerminst een film voor 65 plus, ook voor jongere kijkers is het de moeite waard om hier naar toe te gaan.

Eindoordeel: 6,5

Plaats een reactie

26 − 23 =