Scott verfilmd verhaal van Mozes

De Britse regisseur Ridley Scott was verantwoordelijk voor de film Gladiotor, Kingdom of Heaven en Robin Hood. Al snel diende zich voor Scott een nieuw groot epos zich aan om te verfilmen: Exodus. In deze film gaat Ridley Scott het verhaal van Mozes in beeld brengen met de uittocht uit Egypte.

Spanje als locatie
Door de aanhoudende onrusten in Egypte wordt de film opgenomen in het Spaanse Andalusië in de omgeving van de stad Almeria. Voor de grote scenes in deze film had Ridley Scott behoefte aan een paar duizend figuranten voor in de film. Scott zou er zo’n 4.000 nodig hebben In een lokale krant deed hij dan ook een oproep zodat mensen zich konden melden. In het bericht werd tevens melding gemaakt van het salaris voor de figuranten. In plaats van 4.000 aanmeldingen kreeg het productieteam het drievoudige te verwerken. Door de aanhoudende werkloosheid in Spanje was dat figurantensalaris voor vele werklozen een mooie uitkomst.

Eerste namen cast bekend
Al in maart 2013 was bekend dat de ster van de recente Batman-trilogie, Christian Bale, de rol van Mozes in de film zal gaan vervullen. Later werd daar ook de naam van Joel Edgerton (o.a. The Great Gatsby) aan toegevoegd. Hij zal de tegenspeler gaan worden van Bale in deze film als Ramses II. De rol van Josua, de broer van Mozes, wordt ingevuld door Aaron Paul (Breaking Bad). Later werden daar ook nog de namen van Sigourney Weaver en Ben Kingsley aan toegevoegd. De film zal vlak voor kerst 2014 in de bioscopen komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 7