Nerve

Films waar het gebruik van social media in centraal staat worden nog niet en masse geproduceerd, maar Nerve kan wel de eerste in een lange reeks zijn.

Verhaal
De Highschoolleerling Venus “Vee” Delmonica (Emma Roberts, o.a. Scream 4) leidt een gewoon alledaags leventje zonder het zich al te moeilijk te maken. Haar vriendin Sydney (Emily Meade) daarentegen houdt wel van een uitdaging en speelt het spel “Nerve” waar mensen spelers of kijkers zijn. Door opdrachten succesvol af te ronden krijgt ze geld en ook steeds meer views. Na een aanvaring met haar vriendin keert Vee gefrustreerd naar huis toe en in een opwelling besluit ze haar leven om te gooien en deel te nemen aan het spel Nerve.

Via haar telefoon krijgt ze haar eerste opdracht. Met behulp van haar vriend Tommy (Miles Heizer) reist ze naar de stad af. Ze krijgt daar de opdracht om een wildvreemde vijf seconden lang te zoenen. Na enig dralen neemt ze een besluit en zoent Vee de jongen Ian (Dave Franco, o.a. Now You See Me). De kijkers besluiten daarop dat de twee in het vervolg samen opdrachten moeten uitvoeren. Vee laat Tommy achter en gaat met Ian de opdrachten die tot over de rand van het gevaarlijke zijn. Het spel krijgt hen steeds meer in hun greep en ook Ian blijkt niet helemaal eerlijk te zijn.

Oordeel
Het concept van het verhaal van de film is zeer origineel en sluit erg aan bij de rages van dit moment met betrekking tot de social media. Het einde is wellicht een beetje voorspelbaar, maar had wel op tijd de nodige plottwisten. Een voorzichtige vergelijking met de klassieker The Game kan wel gemaakt worden, maar gaat absoluut niet op. Voor een volwassen thriller wordt het eigenlijk steeds net niet spannend genoeg, maar voor de beoogde doelgroep van de film, de tieners, is het wel degelijk geschikt. De keuze om de vaste camerabeelden af en toe te wisselen met de beelden van de telefoons oogt zeer natuurlijk en draagt zeker bij aan het verhaal. De hoofdrolspeelster Emma Roberts bewijst met het neerzetten van haar karakter dat ze nog een jonge en zeker talentvolle actrice is.

Eindoordeel: 7,5

Plaats een reactie

6 + 3 =