Den of Thieves

Kraakfilms blijven een gewild genre om te maken en Den of Thieves is de nieuwste film in dit segment en het is dan ook de vraag of deze film de kijker kan verrassen.

Verhaal

In het zuiden van Los Angeles overvalt een groep professionele bankovervallers een geldtransport. De groep staat onder leiding van de veteraan Merrimen (Pablo Schreiber, o.a. 13 Hours). Tijdens het vuurgevecht dat met de politie ontstaat sneuvelt een van de overvallers, maar ze hebben hun buit wel binnen. De volgende dag bezoekt een team van de LASD het plaats van delict. Dit team staat onder leiding van “Big Nick” Flanagan (Gerard Butler, o.a. 300) en hij is vastbesloten om de groep op te pakken.

Het team onder leiding van Big Nick houdt er een onconventionele wijze op na om hen op te sporen. Ze houden de chauffeur, Donnie (O’shea Jackson jr., o.a. Straight Outta Compton), aan en weten enkele namen los te krijgen van wie de overvallers zijn. Vervolgens ontstaat er een kat-en-muisspel tussen de politie en de overvallers om elkaar telkens een stap voor te zijn.

Oordeel

De film begint direct goed met een goede dosis actie waardoor je meteen in de film zit. Het draait met name om de actie dan ook in de film en niet over de sterke verhaallijnen. Echte goede achtergrondverhalen ontbreken grotendeels en zelfs de huwelijksperikelen van Nick is te niks zeggend om een wezenlijk aandeel van de film te zijn. Dit is dan  ook een kwestie van geschoten, maar wel mis. Er is dan ook sprake van een aantal scenes die niks aan Den of Thieves toevoegen. De film beschikt wel over een dosis humor, maar dit en de nodige actie zijn onvoldoende om de film echt op niveau krijgen. Christian Gudegast maakte zijn regiedebuut met deze film, maar het is duidelijk dat hij nog veel te leren. Den of Thieves is gewoon een prima testosteronfilm en niet meer dan dat.

Eindoordeel: 6

Den of Thieves is vanaf 1 februari te zien in de bioscoop

Plaats een reactie

4 + 5 =