Deadpool

Superheldenfilms heb je in vele soorten en maten. Velen zullen al uitkijken naar Batman vs. Superman of de nieuwe X-men film, maar eerst even dit: Deadpool.

Verhaal
De superheld van deze film, Deadpool (Ryan Reynolds, o.a. Green Lantern), is vol in actie als we hem meteen in de openingsscène bezig zien. Met twaalf schoten moet hij zich uit een benarde situatie zien te redden, maar Deadpool begint ons zijn verhaal te vertellen. We zie hoe Wade Wilson een relatie krijgt met de knappe Vanessa (Morena Baccarin, o.a. Homeland). Hij heeft het goed met haar voor elkaar, maar dan wordt er bij hem terminale kanker geconstateerd.

Op een avond komt hij een recruiter tegen die hem verteld dat hij genezen kan worden. Uiteindelijk gaat Wade Wilson op dit aanbod in en komt hij in aanraking met dokter Francis (Ed Skrein, o.a. Game of Thrones) die van hem een supersoldaat wilt maken. Het botert al gelijk niet tussen de twee heren en als Wilson na een experiment een gehavend gezicht overhoud besluit hij te ontsnappen wat hem ook lukt. Na zijn ontsnapping neemt hij de identiteit van Deadpool aan en wilt hij zijn wraak gaan halen bij Francis.

Oordeel
De film is in alles een grote persiflage op heel het genre van superheldenfilms. De hoofdrolspeler heeft een behoorlijke dosis goede humor die met verschillende anekdotes eigenlijk bijna heel de filmindustrie op de hak neemt en dat gebeurd op een manier dat het niet vervelend is. Er is geen overmatig gebruikgemaakt van de zogenaamde CGI-effecten. De choreografie van de actie steekt goed in elkaar net zoals deze in beeld is gebracht. Ze hebben hierbij een mooie combinatie gemaakt tussen het laten zien in slow en fast-motion. Minpuntjes? Het wordt eigenlijk in het begin van de film aangegeven. De film heeft wellicht een te standaard en stereotype verhaallijn, maar toch hoop ik dat deze film, net zoals alle superheldenfilms, een vervolg krijgt.

Eindoordeel: 7,5

Plaats een reactie

− 2 = 1